Izborna skupština Kluba Zapreščana

Danijel Saić izabran za novog predsjednika

Klub Zapreščana je izabrao novo vodstvo pa će u narednom mandatu Klub voditi Danijel Saić uz znatno proširen i pomlađen Upravni odbor.

Ciljevi dakako ostaju isti, a to je čuvanje tradicijskih vrijednosti zaprešićkog kraja, njegovanje autohtonog kajkavskog izričaja, okupljanje i druženje članova kako bi se ojačao osjećaj pripadnosti Zaprešiću, kao i pomaganje sugrađanima kroz humanitarni rad kojim se Klub bavi uz organizaciju brojnih likovnih, izdavačkih i sportskih aktivnosti za djecu i odrasle.

„Dragi Zapreščani i prijatelji, zahvaljujem na ovom izboru u svoje osobno ime te u ime Upravnog i Nadzornog odbora. Zahvaljujem također dosadašnjem predsjedniku Tomislavu Bezuhu, kao i našoj pokojnoj tajnici Bibi, koji su preuzeli Klub u ne baš zavidno vrijeme, ali koji nisu dopustili da ode u nekom neželjenom smjeru, već su dali sve od sebe da se članstvo pomladi i da u Klub dođu novi ljudi s entuzijazmom istim kakvog su nekada imali osnivači. Vjerujem da je ova skupština pokazatelj kako se vraćamo na te stare staze slave“, rekao je optimistično novi predsjednik Danijel Saić.

Prvi zadatak novog vodstva bit će osigurati veći i adekvatniji prostor kako bi ponovno oživjela klupska tematska druženja, a koja će zasigurno doprinijeti uključivanju većeg broja Zapreščana u zavičajni Klub.
Na skupštini su ujedno izglasane izmjene i dopune Statuta, a one su otvorile i mogućnost proglašenja počasnog predsjednika pa je tako na skupštini izabran i prvi počasni predsjednik Kluba Zapreščana. Riječ je o Vinku Moroviću koji je bio jedan od osnivača te koji se i danas zalaže da se sve ono što nas veže uz stare Zapreščane nikada ne zaboravi.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content