Građanski odgoj i održivi razvoj u Zaprešiću

Učenici 4.d razreda OŠ Ljudevita Gaja posjetili su Gradsku upravu kako bi predstavili svoj projekt uređenja školskog dvorišta.

Prije samog posjeta odlično su se pripremili te izradili pravu SWOT analizu prednosti i nedostataka raznih mogućnosti uređenja dvorišta, ali i proučili Ustav i zakonske odrednice te Statut škole koji im omogućava djelovanje u zajednici.

Svoj su projekt predstavili pročelnici UO za društvene djelatnosti Sandri Sabol Valenčak te pročelnici i savjetniku UO za graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Marini Jaman i Krešimiru Petricu koji su odmah prihvatili njihove prijedloge. Naime, učenici su odlučili školsko dvorište urediti cvjetnjacima koji bi bili stavljeni u stare automobilske gume kako bi s jedne strane uljepšali dvorište, a s druge pokazali kako reciklažom podržavaju održivi razvoj.

Učenici su imali i brojna pitanja vezana uz ekologiju u Zaprešiću pa su tako doznali da je njihova škola eko-škola, da im je u potpunosti uređena fasada na školskoj zgradi čime se povećala energetska učinkovitost, ali i kako se na krov planiraju postaviti solarni paneli.

Odlično pripremljeni učenici koji su došli s konkretnim prijedlozima i razrađenim projektom uskoro će započeti s uređenjem svojeg školskog dvorišta.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content