Zaprešić domaćin otvorenja Plazma Sportskih igara mladih

Grad Zaprešić bit će domaćin otvorenja 28. sezone Plazma Sportskih igara mladih, najveće sportske manifestacije u Europi.

U petak 12. travnja, s početkom u 11 sati, na Trgu Ivana Pavla II. mladi će sportaši donijeti baklju te će po 28. put upaliti plamen Plazma Sportskih igara mladih.

Više od 2 000 djece i mladih sudjelovat će na natjecanjima u sklopu Telemach Dana sporta, animacijama i na sportsko-edukativnom poligonu Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet. U sklopu Telemach Dana sporta djeca će se imati priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolji će izboriti plasman na državnu završnicu sredinom srpnja u Rijeci.

Zabavni dio programa bit će popraćen pjevačkim i plesnim nastupima, te izvođačima iznenađenja.

Očekuje nas i večernji koncert Željka Bebeka, s početkom u 20 sati, a program će završiti veličanstvenim vatrometom.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, i ovu 28. sezonu pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportskih disciplina, organiziranim prema profesionalnim standardima: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, PAKET24 Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu.

Plazma Sportske igre mladih u 28. sezoni samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content