Predstavljanje knjige Pleteri i ograjenci Paule Ilić

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću organizira promociju zaprešićkog spomenara naziva Pleteri i ograjenci, knjige koju je objavio u protekloj godini.

Paula Ilić je spisateljica istančane nježnosti za sve što nosi miris prohujalog vremena. Ljubav prema ljudima, događajima i stvarima koje su nas određivale kao osobe i gradile prepoznatljivost duše, čin je zahvalnosti. Je li pak ljubav zapravo borba s vjetrenjačama? To je drugo pitanje koje se nameće u sudaru sa zbiljom. U antitezi ljepote i pomne brige za darovani nam svijet jest smeće. Ljubav i nebriga ravnodušnosti idu zajedno kao čovjek i njegova sjena. Ali Paula Ilić u svom zavičajnom vrtu ne dopušta da prevlada korov jer dobro zna da sve što ne nosi u sebi sućutnu ljubav, pripada oblacima nebrige, drugog imena mržnje. Njih rastjeruje sjećanjima na ono što je činilo život lijepim.

Na svakoj stranici osjeća se duh zauzetih osjećaja za ljepotu, dobrotu i istinu. Kao članica MH više od 30 godina te je plemenite nasade usađivala u druženja, akcije i pisanje.

Promocija će se održati u prostoru Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću u Ulici kardinala Alojzija Stepinca, a vodit će je Maja Jurenić.

 

Podijeli s prijateljima!

Lokacija događaja

Skip to content