Ozbiljne karikature Marija Slunjskog

U Muzeju Matije Skurjenija 5. listopada 2023. u 19:30 sati otvara se samostalna izložba prerano preminulog akademskog slikara iz Zaprešića Marija Slunjskog. Na izložbi naziva “Ozbiljne karikature Marija Slunjskog”, biti će prikazan jedan dio njegova akademskog i postakademskog  likovnog stvaralaštva.

Mario Slunjski rođen je 1984. u Zagrebu. Od malih nogu pokazivao je interes za slikanje. Završio je Osnovnu školu Antuna Augustinčića u Zaprešiću, a srednju školu Primijenjene umjetnosti u Zagrebu- smjer slikarski dizajner. Diplomirao je na Likovnoj akademiji u Splitu u klasi profesorice Nine Ivančić. Nakon završetka Akademije upisao je i Učiteljsku akademiju u Zagrebu, gdje je položio sve ispite.

Osim slikanja držao je likovne radionice za umirovljenike i djecu u Kulturnom centru Trešnjevka i u Zaprešiću. Organizirao je izložbe radova u knjižnicama na Trešnjevci i Maksimiru.
Preminuo je 25. 04. 2022. u Zagrebu.

Ovom izložbom, koja se otvara u ˝Danima grada˝ Muzej i njegov osnivač, žele se na simboličan način oprostiti od našega skromnog i samozatajnog sugrađanina.

Izložba će biti otvorena do 25. listopada 2023., a realizirana je zajedničkim sredstvima Zagrebačke županije i Grada Zaprešića.

Podijeli s prijateljima!

Lokacija događaja

Skip to content