Multimedijalna izložba u Vršilnici

Galerija Razvid donosi novu izložbu!

‘Susjedstvo’ – multimedijalna samostalna izložba Demirela Pašalića i Azre Svedružić dio je šireg umjetničko-ekološkog projekta ‘Slušaj šume!’ kojeg autori razvijaju od 2019. kroz niz izložbi i programa stvarajući angažirana djela kao reakciju na devastaciju i degradaciju svijeta prirode. ‘Susjedstvo’ je izložba nastala kroz dugogodišnje umjetničko istraživanje, i umjetnici kroz fotografije, video i instalacije otvaraju razgovor o svijetu prirode, ali i o eksploataciji, ravnodušju, pohlepi, baštini, ekološkoj pravdi, o pejzažu kao etičkoj vrijednosti.. Izložba ostaje otvorena do 10.11.2023.

Azra Svedružić (1969) multimedijalna je umjetnica koja živi i radi u Zagrebu gdje je studirala na Akademiji Likovnih Umjetnosti (1996.). Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu od 1995. te je autorica je više stotina pojedinačnih umjetničkih radova, likovnih i vizualnih, ambijentalnih i site-specific instalacija, multimedijalnih i hibridnih projekata, videoradova. Svoja djela i projekte izlagala je na više od 50 samostalnih i skupnih izložbi, filmskih i video festivala diljem svijeta. Aktivna je kulturna radnica i aktivistica, sudjeluje u mnogim suradničkim i kulturnim projektima. Članica je HULUa.

Demirel Pašalić (1975.) je fotograf, snimatelj, glazbenik, dizjaner i multimedijalni umjetnik koji radi i živi u Zagrebu. Godine 1998. u Pragu, Češka Republika, diplomirao je na fakultetu FAMU (Filmska Akademija) na odsjeku za filmskog snimatelja 3F. Od 1995. radi kao filmski snimatelj, ‘still’ fotograf, kazališni fotograf, dizajner i muzičar, te aktivno izlaže kao multimedijalni umjetnik svoje projekte. Surađuje sa brojnim umjetnicima na njihovim projektima (sa Bobom Jelčićem, Natašom Rajković, Paolom Magelliem, Dinom Mustapićem, Berislavom Šipušem, Miroslavom Tadićem, Igorom Grubićem, Greiner & Kropilakom, i dr.). Kao snimatelj i asistent, te kao producent radio je na 3 dugometražna filma, 4 eksperimentalna, 4 kratka filma, a na više desetaka videospotova kao autor, te surađuje na predstavama za kazališta &TD, Gavella, ZKM, Komedija, HNK Split, i kao dokumentarist Koncertne direkcije Zagreb i Zagrebačkih baroknih večeri kroz duži niz godina. Od 2003. kao glazbenik član je HGU-a, u izdanju „Dancing Bear“ snimio je 3 nosača zvuka, kao suradnik na još nekolicini, te je surađivao s mnogim domaćim i međunarodnim umjetnicima i svirao na mnogim koncertima u zemlji i inozemstvu. Od 2007. član je i ULUPUH-a.

Podijeli s prijateljima!

Lokacija događaja

Skip to content