Max teatar donosi tri dana kazališta u Vršilnicu

Ožujak – mjesec za kazalište!

20. ožujka, 19:00

Max teatar  obilježit će u sklopu projekta Kazalište za velike i male Svjetski dan kazališta za djecu i mlade premijerom predstave „Hotel Đurđica“ Nine Horvat u Vršilnici  s početkom u 19:00 .

O autorici:
Nina Horvat je dramatičarka, dramaturginja i dramska pedagoginja čiji su dramski tekstovi postavljeni u kazalištima diljem Hrvatske. Umjetnička je voditeljica Teatra Tirena, kazališta za djecu i mlade

O predstavi:
Hotel Đurđica vesela je i zabavna društvena satira radnjom smještena na recepciji jednog propadajućeg hotela s pregršt arhetipskih likova koji karikaturalno ili možda realistično prikazuju jedan aspekt društva.
„Osoblje hotela s jednom zvjezdicom, ‘Đurđica’, po cijele dane ne radi ništa. Malobrojne goste koji bi i htjeli odsjesti u ‘Đurđici’, osoblje složno otjera ne bi li potukli svoj rekord u neimanju gostiju, koji drže puna 53 dana. No kad im u istom danu u hotel dođu Političar, koji bježi pred zakonom, i Zvijezda, koja bježi pred obožavateljima, i ne daju se potjerati, osoblje je na sto muka…“

21. ožujka, 18:00

Svjetski dan lutkarstva Max teatar obilježit će otvorenjem izložbe vilenjaka Tihane Ostreš u Vršilnici u 18:00, a tom prigodom će polaznici glumačkog dramskog studija izvesti igrano lutkarsku predstavu „Crvenkapica u prometu“.

31.  ožujka

U povodu Svjetskog dana kazališta (koji se obilježava 27. 3) za učenike srednje škole igrati predstavu „Romanca o tri ljubavi“ u Vršilnici.

Predstave su dio projekta KAZALIŠTE ZA VELIKE I MALE koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zagrebačke županije, Grada Zaprešića a provodi se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zaprešića i Općine Brdovec.

Ulaz je besplatan!

Podijeli s prijateljima!

Lokacija događaja

Skip to content