Izložba fotografija „Za svjetlom“

U organizaciji Foto Hrvatske i Svijeta u bojama ova je izložba jedinstven prikaz ljepota Hrvatske. Ima za cilj osvijestiti još jače naše unutarnje svjetlo kako bismo lakše i potpunije uživali u svjetlu svijeta oko nas. Svjetlo je osnovni element u fotografiji, pa i u nama ljudima ta iskra ljubavi i svjetla je onaj najčudesniji dio.

Ovom prilikom je 25 autorica i autora iz cijele Hrvatske ispričalo priču igrajući se noćnim nebom, umjetnom rasvjetom, ali i sunčevom svjetlošću. Nastojali smo radovima potaknuti na promišljanje i osjećanje ljepote naše zemlje, te važnosti svjetla u kreiranju fotografije, ali i u nama samima.

Otvorenje izložbe je 18. ožujka u 19:30, a razgledati je možete u Vršilnici do 26. ožujka u vremenu od 16:00 do 18:00.

Pokrovitelj je Grad Zaprešić, a partner Udruga Ivančica koja promiče kvalitetu života osoba u potrebi i okuplja njihove obitelji. Posjetitelji izložbe imat će priliku dati donaciju za izložene fotografije i za rad Udruge.

Udruga Ivančica djeluje od 2005. godine. Udrugu čine upravo članovi obitelji i njihova djeca – osobe s invaliditetom šireg spektra. Osnovani su s ciljem unapređenja i poboljšanja kvalitete života osoba u potrebi, razvijanja i poticanja oblika pomoći i samopomoći, senzibilizacije javnosti o problemima života osoba u potrebi te mogućnostima njihovog aktivnog uključivanja u društveni život lokalne zajednice. Sukladno ciljevima djeluju na području socijalno-humanitarnih djelatnosti te kulture i umjetnosti. Aktivnosti koje Udruga provodi odnose se na razvoj motoričkih znanja i vještina te kognitivnih sposobnosti članova, osoba s invaliditetom šireg spektra. To su rad u vrtu i umjetničke radionice. Članovima – roditeljima i ostalim članovima njihovih obitelji, pruža podršku u svakodnevnom životu. Želja im je postići veći senzibilitet javnosti za suživot s osobama s invaliditetom šireg spektra.

 

Podijeli s prijateljima!

Lokacija događaja

Skip to content