Glazbeni ciklus Ban.Glazba.Uspomena.

14. lipnja u 21:00
TRAGOM OLIVERA
Koncert u spomen na Olivera Dragojevića
Online ulaznice dostupne na https://shorturl.at/J0UWb

Bajkovita ljetna pozornica Novih dvora bana Jelačića, u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića, donosi glazbenu poslasticu kojom ćemo se prisjetiti velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića.

Legendarni i vjerni Oliverovi Dupini, koji su Olivera na bini pratili gotovo trideset godina, i pjevači koji su dugi niz godina bili njegovi prijatelji i suradnici, prisjećaju se i slave Olivera izvodeći njegove vječite pjesme. Svi spojeni u jedno veliko srce, uz podršku obitelji Dragojević, pokrenuli su projekt kojim čuvaju glazbenu baštinu i sjećanje na nikad prežaljenog dalmatinskog pjevača.

Producent projekta Damir Osredečki ističe da projektom “Tragom Olivera” žele odati počast Oliveru, koji je prije svega bio prijatelj svih koji u projektu sudjeluju, te da se ovom posebnom glazbenom pričom zauvijek želi očuvati predivno glazbeno nasljeđe koje je Oliver ostavio.

U projektu sudjeluju Dupini te pjevači koji su s legendarnim Oliverom prošli određeni glazbeni put kao Tedi Spalato, Zorica Kondža, Petar Dragojević, Goran Karan, Cambi, Dino Petrić , Jure Brkljača, Mia Dimšić i drugi…

Oliverove pjesme su jedinstvene i neponovljive te se zbog toga pjevaju onako kako ih je on sam pjevao i izvodio. Iako Oliverov glas i njega samoga nitko ne može zamijeniti, obožavatelji su projektom “Tragom Olivera” oduševljeni, a po prvi put on će se održati na otvorenoj sceni i to u jedinstvenom i čarobnom ambijentu perivoja Novih dvora u Zaprešiću.

Pridružite nam se u prekrasnom perivoju dvorca bana Jelačića koji je okružen višestoljetnom šumom i uživajte u glazbenoj čaroliji u sjećanje na Olivera.

16. lipnja u 21:00
Sakralni pop koncert – POP MISA MEDITERANA
Online ulaznice dostupne na https://shorturl.at/jEM5g

Kapitalno djelo skladatelja Tončija Huljića i Hane Huljić Grašo pod nazivom Pop Misa Mediterana je kao takvo prvo u svijetu, obzirom da se radi o jedinstvenoj kombinaciji duhovne i pop-glazbe.

Radi se o vrhunskom i neponovljivom kulturnom događaju, sakralnom pop koncertu Misa Mediterana, koji je svoju praizvedbu doživio na Splitskom ljetu 2021. Pop Misa Mediterana kreirana je po svim postulatima liturgijske mise te je svojevrsni spoj mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda.

Ovo iznimno djelo podijeljeno je na tri dijela: prvi dio je sama koncertna misa sa stavcima: Kyrie Eleison, Gloria, Credo, Sanctus Benedictus, Agnus Dei. Drugi dio čini Dies Irae, dok je treći dio naziva Ave Maria. Grandiozna izvedba zamišljena je kao formacija orkestra, zbora, benda te tri solista (Hana Huljić Grašo, Lorena Bućan i Karlo Vudrić).

Ovo je prva pop-misa na svijetu i odobrena je od strane Vatikana, gdje je ujedno arhivirana. Autoru je iznad svega cilj da njegova glazba dopre do svih, bez obzira na to jesu li vjernici, agnostici, ateisti te da se sluša i u crkvi i vlastitom domu, a ovaj put u jedinstvenom ambijentu Novih dvora u Zaprešiću ispred kapelice sv. Josipa.

Koncerti se odvijaju u ekskluzivnom ambijentu i stoga je broj ulaznica ograničen. Ulaznice možete kupiti putem sustava Eventim na poveznici https://shorturl.at/qAIOV , te u Turističko- informativnom centru Novi dvori i Westgate Shopping City.

Radno vrijeme TIC Novi dvori, Aleja Đure Jelačića 8, 10 290 Zaprešić
Ponedjeljak – zatvoreno / Utorak – subota 12:00 – 19:00 sati / Nedjelja 14:00 – 19:00 sati

Radno vrijeme TIC WestGate, Westgate Shopping City, Zaprešićka 2, Jablanovec
Četvrtak, petak, subota, nedjelja – 12:00 – 20:00 sati

Podijeli s prijateljima!
Skip to content