Festival kulture i komunikacija

Nakon prošlogodišnjeg izuzetno uspjelog Festivala kulture i komunikacija i ove godine nas 10. lipnja očekuje cjelodnevni, sadržajem bogat festivalski dan. Prošlog lipnja po prvi put smo mogli vidjeti što nastane kad se spoje znanje i kreativnost dva studijska smjera pri Veleučilištu s pravom javnosti Baltazar Zaprešić. Studij Menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu i studij Komunikacijskog menadžmenta udruženim snagama pobrinuli su se za bogat sadržaj i odličnu atmosferu. Odlična vijest je kako su ove godine s još većim entuzijazmom i trudom pripremili program u kojem će svako pronaći nešto za sebe.

Cilj festivala je slaviti umjetničku kreativnost i akademsku izvrsnost te na jednom mjestu okupiti stručnjake iz polja kulture, komunikacije i umjetnosti. Također jedan od ciljeva je sve sudionike, s posebnim naglaskom na mlade i studente, zainteresirati i upoznati s temama vezanim uz kulturu i komunikacije i pružiti im mogućnost stjecanja novih znanja i vještina, sudjelovanja na različitim panelima i promišljanja važnih tema današnjice, ali i uživanje u dobroj glazbi i druženju u izuzetnoj atmosferi koju pruža Vršilnica, spomenik nulte kategorije smješten u sklopu Novih dvora.

Festival je zamišljen kao platforma koja će omogućiti susret znanja, ideja i kreativnosti. Cilj i ovogodišnjeg festivalskog izdanja je pokrenuti teme koje su značajne, postavljati važna pitanja, pokušati se približiti rješenju prisutnih problema dajući riječ stručnjacima iz područja koja su tema ovogodišnjeg festivala, a to su glazba, književnost, strip, storytelling i u suvremenom svijetu sve aktualnija umjetna inteligencija.

Ovogodišnji program nam tako donosi nekoliko različitih tribina; Pričom oživi svoj grad (Iva Silla, Dijana Zorić, Petra Prša), Inteligentno s umjetnom inteligencijom (Jan Jilek, Fran Hubrin, Andrea Martinović, Vedran Srhaj-Egekher, Martina Silov), Cajke na ulicu! (Krešimir Krolo, Robert Urlić, Aleksej Gotthardi Pavlovsky, Zoran Stajčić, Goran Batina), Knjigom u čelo! (Gordana Farkaš Sfeci, Seid Serdarević, Tomislav Zajec, Kristian Novak, Iva Mirčić), Postoji li hrvatska strip scena? (Marin Radišić, Esad Ribić, Tomislav Tomić, Jan Škrinjar, Štef Bartolić, Tomislav Vuger).

Predviđene su i brojne radionice. Tako će biti moguće sudjelovati u radionici Fotografija u fokusu: kroz objektiv kreativnosti  koju će voditi fotografkinja Inia Herenčić, zatim radionica Erasmus + multikulti blender  koju će održati studenti koji će podijeliti svoja iskustva koja im je omogućio Erasmus program. Bit će moguće sudjelovati i na radionici Dijalog i repeticija pod vodstvom Nikoline Bakmaz, radionici Sitotisak koju priprema Dejan Jeličić iz Pitsome, radionici izrade nakita pod vodstvom Tihane Jelić te radionice plesa na svili koju će voditi Lara Brkić. Bit će dostupna i strip radionica za djecu i mlade pod vodstvom akademskog slikara i strip crtača Luke Čačića.

Za kraj festivala ostavljamo uživanje u dobroj glazbi, koje počinje nastupom benda Donkey Hot, a kao krunu festivalskog programa najavljujemo nastup sarajevskog benda Zabranjeno pušenje.

S obzirom na to da je festival strukturiran kao spoj edukacije i zabave dobrodošli su svi koji žele naučiti nešto novo, sudjelovati u raspravama sa stručnjacima iz navedenih područja, uživati u dobroj glazbi i pozitivnoj i nadahnjujućoj atmosferi.

Prošlogodišnji festival pokazao nam je koliko značajnu ulogu kultura ima u našim životima te koliko je komunikacija neophodna u svakom segmentu naših života, te sudjelujući u njima na različite načine činimo nešto za boljitak cjelokupnog društva.

Reakcije na festival govore kako je njegova svrha prepoznata i dobro prihvaćena stoga pozivamo sve da nam se pridruže u subotu 10. lipnja u prostoru Vršilnice. Radujemo se dolasku svih koji će nam svojim prisustvom pomoći Festival kulture i komunikacija učiniti događajem koji se pamti i s nestrpljenjem iščekuje iz godine u godinu.

Sigurni smo kako će svako sa sobom ponijeti djelić sjajne i nadahnjujuće atmosfere koja vas nesumnjivo očekuje.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Podijeli s prijateljima!

Lokacija događaja

Skip to content