Edukativna predstava „Blagdanski dan kao san“

Preventivni projekt Ravnateljstva policije i partnera „Dan kao san“
Održavanje edukativne predstave „Blagdanski dan kao san“ povodom Međunarodnog dana solidarnosti

CILJANA SKUPINA: Osobe starije životne dobi
PARTNERI: Nastavni zavod za javno zdravstvo, Grad Zaprešić – Vijeće za prevenciju

Ovaj edukativno-preventivni program ima za cilj senzibilizirati građane o sigurnosnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu i važnosti samozaštitnog ponašanja kako ne bi postali mete raznih prevaranta ili žrtve različitih kaznenih djela. Ujedno, ovim programom progovara se i o drugim svakodnevnim životnim rizicima koji se tiču sigurnosti, zdravlja, kao i važnosti socijalnog uključivanja u koheziju jedne zajednice. Program je namijenjen senzibilizaciji cjelokupne javnosti, a posebice vulnerabilnim skupinama kao što su osobe starije životne dobi te osobe s invaliditetom.

EDUKATIVNA PREDSTAVA „BLAGDANSKI DAN KAO SAN“
Program se temelji na glazbeno-scenskom izričaju koji sadržava izvedbu edukativne predstave pod nazivom „Prevareni“ u kojoj se na zanimljiv, edukativan, neposredan i duhovit način, uz pomoć glumaca i glumačke umjetnosti, kroz kazališni izričaj, građane podučava o temama i događajima iz njihovog svakodnevnog života. Ova edukativna predstava dotiče probleme modernoga doba kao što su različiti oblici prevare građana, problemi nasilja, ali i ostale svakodnevne životne situacije s kojima se posebice susreću građani treće životne dobi. Ovom predstavom postiže se edukativni karakter na način da građani prepoznaju i nauče potencijalne opasnosti modernoga doba te usvoje oblike samozaštitnog ponašanja kao i zdrave životne navike.
S obzirom na nadolazeće blagdane, program je dodatno obogaćen božićnim glazbenim izvedbama, kao jedna programska cjelina.

Predstava se temelji na primjerima i situacijama iz svakodnevnog života, a interpretiraju ih profesionalni glumci Perica Martinović, Ankica Dobrić, Pero Jurčić te glazbenik Miro Ungar, dok scenaristički koncept i režijsku podršku potpisuje Ivo Gregurević.

Također, s ciljem podizanja javnozdravstvene svijesti građana, odmah po završetku programa će od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo biti omogućeno mjerenje krvnog tlaka te provjera razine šećera u krvi.

Trajanje programa: 1 sat i 30 minuta

Podijeli s prijateljima!

Lokacija događaja

Skip to content