150. obljetnica rođenja Ivane Brlić Mažuranić

U potrazi za Ivanom

Ove godine obilježava se značajna 150. obljetnica rođenja Ivane Brlić-Mažuranić pa je u povodu toga Max teatar u koprodukciji s Galerijom umjetnina Grada Slavonskog Broda pripremio projekt U potrazi za Ivanom. Biografska je to drama o Ivani Brlić-Mažuranić ispričana kroz tri glumice Marinu Kostelac, Matildu Sorić, Katarinu Pericu Kirin, a tekst se temelji na istoimenom nagrađivanom romanu spisateljice Sanje Lovrenčić, koja je ujedno i dramaturginja predstave, dok je redateljica Morana Dolenc.

U predstavi je prikazan osobni svijet ove iznimne spisateljice i njezina želja za pisanjem u patrijarhalnom ozračju, potreba za kontrolom nad vlastitim životom te pitanje istinskog samoostvarenja usprkos ograničenjima okoline.

Zaprešićka premijera očekuje nas 14. travnja u Vršilnici u sklopu čega će biti organiziran i razgovor sa Sanjom Lovrenčić, autoricom teksta te glumicama, a projektu se pridružuje Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću koji će za tu priliku pripremiti osvrt na prepoznavanje važnosti žena u društvu.

Ulaznice u prodaji putem sustava Entrio.

Podijeli s prijateljima!

Lokacija događaja

Skip to content