Edukacijom do smanjenja rizika od katastrofa

Područni ured civilne zaštite Zagreb proveo je u Zaprešiću edukativne aktivnosti u sklopu kampanje „Usvoji znanja da šteta bude manja“. Kampanju diljem Hrvatske provodi Ravnateljstvo civilne zaštite u sklopu projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa”.

Aktivnosti su primarno bile namijenjene djeci osnovnoškolske dobi, a uz korištenje edukacijskih modela za simulacije poplave, potresa te aktivacije klizišta i vulkana, učenici su na inovativan način stekli znanja o utjecaju prirodnih prijetnji. Svi posjetitelji su imali priliku na zabavan i poučan način dobiti korisne informacije o katastrofama uzrokovanim prirodnim prijetnjama i kako se s njima nositi, a uz to, u kampanji su sudjelovali i zaprešićki vatrogasci koji su predstavili dio opreme kojom raspolažu kao jedna od temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Sudeći prema reakcijama građana, posebno djece, cilj kampanje je postignut, a to je da ih naučeno o prijetnjama, ublažavanju negativnih posljedica i postupcima tijekom katastrofa čini sigurnijima i otpornijima na moguće opasnosti.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content