Bogat kulturno-zabavni program u Hruševcu Kupljenskom

U Hruševcu Kupljenskom održani su 24. susreti KUD-ova, pjevačkih zborova i puhačkih orkestara u organizaciji KUD-a Hruševec Kupljenski. Ukupno je pozornicom u Hruševcu prošlo gotovo 900 izvođača, a nakon kulturnog dijela programa, večer je bila rezervirana za zabavu, pjesmu i ples.

‘Ova manifestacija veliki je doprinos očuvanju naše bogate tradicije i kulture, koju moramo prenošenjem na mlađe generacije čuvati od zaborava’, rekao je predsjednik KUD-a Hruševec Kupljenski Stjepan Đurinski, koji je idejni začetnik i glavni organizator ovih susreta na koje su već godinama dobrodošli svi ljubitelji kulture i narodnih običaja.

Nakon što su prvog dana nastupili najmlađi folkloraši i pjevački zborovi, drugog se dana publici predstavilo deset odraslih folklornih skupina koje su pokazale koliko su važni čimbenici u očuvanju kulturne baštine i tradicije svojih mjesta. Nastupe folklornih skupina pozorno je pratio i žiri koji je imao zadatak odabrati najljepšu sudionicu i najljepšu nošnju. Ove godine titulu najljepše ponijela je članica KUD-a Moslavina, dok je najljepšu nošnju imala članica HKUD-a Radost iz Sela.
Na zatvaranju ovogodišnjih glazbenih svečanosti u Hruševcu Kupljenskom, publici su se predstavili puhački orkestri. Najavljeno je još veće 25. izdanje ove manifestacije koja se sada već tradicionalno održava svakog zadnjeg vikenda u svibnju.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content