Besplatni udžbenici i radne bilježnice za osnovnoškolce

Roditelji zaprešićkih osnovnoškolaca ne trebaju brinuti o kupnji udžbenika jer su i za novu školsku godinu 2023./2024. svim redovitim učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Zaprešića osigurani besplatni udžbenici i drugi obrazovni materijal, odnosno radne bilježnice (bez dodatnog pribora, radnih listova i materijala) i radni materijal za tehničku kulturu.

Poručio je to zamjenik gradonačelnika Alan Labus na konferenciji za medije, pojasnivši kako će se nabava udžbenika financirati sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, dok je sredstva za nabavu drugog obrazovnog materijala osigurao Grad Zaprešić.

Tako je Gradskim proračunom za 2023. godinu planirano sveukupno 202.300,00 eura od čega 84.500,00 eura za nabavu udžbenika i 117.800,00 eura za nabavu drugog obrazovnog materijala.

Pravo na dodjelu drugih obrazovnih materijala, pod uvjetom da to pravo ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi, imaju svi učenici osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zaprešić (OŠ Antuna Augustinčića, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Kupljenovo), ali i učenici koji polaze osnovne škole drugih osnivača, a imaju prebivalište na području Grada Zaprešića.

Uručenje udžbenika i drugog obrazovnog materijala učenicima organizirat će škole početkom nove školske godine, a kako bi dio ljetnih praznika proveli što kvalitetnije, Grad Zaprešić treću godinu zaredom organizira ljetnu školu „Zaprešić djeci“ koja će se održati u Novim dvorima od 3. do 8. srpnja.

Zamjenik Labus podsjetio je i kako su u tijeku prijave za upis u Gradske dječje vrtiće. „Prijave se zaprimaju do kraja ovog tjedna i vjerujem da će sva djeca koja zadovoljavaju osnovne uvjete biti upisana, posebice jer smo izgradnjom novog područnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak u Ulici K.Š. Gjalskog proširili kapacitete za deset novih skupina“, rekao je zamjenik naglasivši kako će novi objekt biti spreman za rad s početkom nove pedagoške godine.

Za ostvarivanje prava na besplatne radne bilježnice (bez dodatnog pribora, radnih listova i materijala) i radni materijal za tehničku kulturu za učenike osnovnih škola kojima osnivači nisu Grad Zaprešić i Zagrebačka županija, a imaju prebivalište na području Grada Zaprešića, potrebno je ispuniti OBRAZAC ZAHTJEVA.

Pravilnik o dodjeli drugih obrazovnih materijala

Podijeli s prijateljima!
Skip to content