3. Europski tjedan mobilnosti u Zaprešiću

I ove je godine u Zaprešiću održan Europski tjedan mobilnosti koji potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

U sedam dana ponuđena su brojna događanja od biciklističko-turističkih tura gradom i privremenog zatvaranja prometnica u centru do edukacije djece o ponašanju u prometu te otvaranja dodatnog pristupnog puta za pješake do terena Inkerovog stadiona.

U ovoj manifestaciji organizatoru Gradu Zaprešiću pridružile su se brojne udruge i institucije i to zaprešićki vatrogasci, udruga RODA, dječji vrtići i osnovne škole, Atletski klub Zaprešić i Atletski klub Fit, Next bike, a posebno policijski službenici Policijske postaje Zaprešić koji su pratili svaku aktivnost.

Među djecom i mladima posebno je zanimljiva bila aktivnost slikanja pod vodstvom Renate Gizdavčić na trgu koji će u budućnosti postati pješačka zona, a ove je godine novost i aktivnost naziva Provozaj bebača kojim se željelo pokazati sigurne zone za šetnju beba u kolicima.

Uz vesele zebre u zonama škola, postavljanje dodatnih stalaka za bicikle i besplatne vožnje javnim biciklima Zaprešić se tako pridružio gradovima iz 51 države u obilježavanju ove hvalevrijedne manifestacije.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content