1. Festival regveta

Jedimo prirodno i zdravo

U Zaprešić su na poziv zaprešićkog kuhara Kristijana Matijevića došli poznati chefovi kako bi prezentirali jela od regveta, odnosno maslačka, jednostavne i sveprisutne divlje biljke od koje se mogu pripremati raznovrsna, zanimljiva i zdrava jela. U središtu piknik zone na Zajarkima je bila postavljena velika tava, a chefovi su pripremili čak 500 porcija domaće tjestenine sa špekom, trajbana jaja s maslačkom, pesto od maslačka s domaćim kukuruznim kruhom, rižoto od maslačka i kuskus s maslačkom.

Uz to, svoje zdrave proizvode predstavili su i domaći medari i vinari, a da znaju pripremiti med od maslačka pokazala su nam i djeca Dječjeg vrtića Maslačak.

Nakon tradicionalne roštiljade, 1. festival regveta bio je prilika za kušati neka nova jela, a s obzirom na veliko zanimanje nadamo se da će i ova manifestacija postati zaprešićka tradicija. Kako su Istrijani od šparoga napravili turistički brend, nadamo se da ćemo mi uspjeti promovirati i valorizirati regvet kao svoj!

Podijeli s prijateljima!
Skip to content
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Pravila o privatnosti.