1. Festival regveta
Jedimo prirodno i zdravo
U Zaprešić su na poziv zaprešićkog kuhara Kristijana Matijevića došli poznati chefovi kako bi prezentirali jela od regveta, odnosno maslačka, jednostavne i sveprisutne divlje biljke od koje se mogu pripremati raznovrsna, zanimljiva i zdrava jela. U središtu piknik zone na Zajarkima je bila postavljena velika tava, a chefovi su pripremili čak 500 porcija domaće tjestenine sa špekom, trajbana jaja s maslačkom, pesto od maslačka s domaćim kukuruznim kruhom, rižoto od maslačka i kuskus s maslačkom.
Uz to, svoje zdrave proizvode predstavili su i domaći medari i vinari, a da znaju pripremiti med od maslačka pokazala su nam i djeca Dječjeg vrtića Maslačak.
Nakon tradicionalne roštiljade, 1. festival regveta bio je prilika za kušati neka nova jela, a s obzirom na veliko zanimanje nadamo se da će i ova manifestacija postati zaprešićka tradicija. Kako su Istrijani od šparoga napravili turistički brend, nadamo se da ćemo mi uspjeti promovirati i valorizirati regvet kao svoj!