Vesna Kresek napisala je najbolju kratku priču

Zaprešićka kratka priča

Zavičajna zbirka Gradske knjižnice Ante Kovačića, KGZ, koja se može pohvaliti iznimnom digitalnom građu s djelima zaprešićkih autora, drugu godinu organizira natječaj Zaprešićka kratka priča na kojem pravo sudjelovanja imaju autori s područja Grada Zaprešića i zaprešićkoga kraja – općina Brdovec, Marije Gorice, Dubravice, Pušće, Luke, Bistre i Jakovlja.

Priče ocjenjuje peteročlani stručni žiri, a predsjednica žirija je doktorica znanosti i književnica Julijana Matanović. Od 24 pristigle priče nagrađene su tri, a tri su posebno pohvaljene te je tih šest priča objavljeno u digitalnom obliku i dostupno na mrežnoj stranici Knjižnice.

„Ovaj je natječaj odličan poticaj književnom stvaralaštvu autora zaprešićkog kraja, kako onih kojih su se već okušali u pisanju, tako i novih i neafirmiranih autora. Drago mi je da se razvija književna scena u našem gradu kao dio kulturnog identiteta“, rekao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus na završnoj svečanosti održanoj u Vršilnici.

Prvu je nagradu osvojila Vesna Kresek za priču Dobro jutro, drugu Davorka Pintarić-Patrun za priču Izgubljeno proljeće, a treću Josip Grubišić za priču TIR. Pohvaljene su priče Laku noć, mama Valentine Kauf, Zmržnjena cvečarica Štefanije Ludvig i Terpsihora Mihaele Žugec Saračević.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content