Natjecanja u kojima nije važno pobijediti, već sudjelovati

18. romobilijada u organizaciji Kluba Zapreščana i ove je godine održana uz puno navijanja i smijeha na atletskoj stazi Srednje škole Ban Josip Jelačić.

Natjecati su se mogla djeca predškolskog uzrasta i učenici od 1.-4. razreda osnovne škole, i to posebno djevojčice, a posebno dječaci. Oni najbrži su nagrađeni peharima, ali nitko od mališana nije otišao praznih ruku. Priznanje za sudjelovanje i sladoled kao utješna nagrada, na kraju su svima izmamili osmijeh na lice.

Klub Zapreščana toga je dana održao i tradicionalnu nogometnu utakmicu Dolenci : Gorenci u kojoj također nije bilo važno pobijediti, već sudjelovati, družiti se i dobro zabaviti. Predsjednik Kluba, Tomislav Bezuh, istaknuo je da se ovo druženje organizira u sklopu projekta „Da se ne zaboravi“ u kojem se prisjećamo starih običaja i Zapreščana koji ne smiju biti zaboravljeni.

„Dolenci“ i „Gorenci“ stari su nazivi za stanovnike dijelova Zaprešića, no rivalstvo i danas (kao i prije) postoji samo na nogometnom terenu, a svrha održavanja utakmice je u druženju na svježem zraku uz dobru zabavu. I ove godine taj se sportski susret pokazao uspješnim, pa organizatori nemaju sumnje da će nastaviti održavati ovakve aktivnosti kako bi se očuvale tradicije starih Zapreščana, ali u modernom okruženju.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content