Nastavak programa prometne kulture za najmlađe

Stotinjak učenika drugih razreda Osnovne škole Antuna Augustinčića, uz potporu Grada Zaprešića, sudjelovalo je u Jumicar edukaciji djece o sigurnosti u cestovnom prometu.

Riječ je o programu prometne kulture za najmlađe koji je, kao preventivna aktivnost za djecu, dio i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH, a u zaprešićkim se osnovnim školama uspješno provodi već osam godina.

Jumicar je vrhunski edukacijski koncept čiji je osnovni cilj na lak, originalan i zabavan način razviti dječju svijest o sigurnosti u cestovnom prometu, a osmišljen je u dva dijela. U teorijskom djeca uče o pravilima prometa, a drugi dio, njima mnogo zanimljiviji, pruža im mogućnost da stečeno teorijsko znanje primijene i u praksi. Tako im je na postavljenom poligonu omogućeno da iz perspektive vozača uoče sve poteškoće upravljanja motornim vozilom, kao i moguće opasnosti u cestovnom prometu kako bi postali prvenstveno oprezniji pješaci.

Edukaciji su se i ovog puta pridružili djelatnici PP Zaprešić i JVP grada Zaprešića, a zamjenik gradonačelnika Alan Labus uručio je djeci potvrde o uspješno savladanim pravilima ponašanja u prometu.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content