„Banov brk“ kao novi brend Zaprešića

Učenička zadruga Ban Srednje škole Ban Josip Jelačić, u povodu Dana grada Zaprešića, predstavila je novi brend „Banov brk“. Najpoznatiji hrvatski brk postao je glavni motiv kolača, sapuna, magneta, torbi, ogrlica, broševa, a sve ih izrađuju učenici zaprešićke srednje škole.

Promocija proizvoda održana je u Turističkom informativnom centru u Novim dvorima, a samim odabirom mjesta već se naglasila mogućnost da upravo ovi proizvodi postanu trajni suveniri grada. Zdravka Kramarić, voditeljica UZ Ban na promociji je istaknula kako je ponosna na proizvode učenika, ali i kako je još ponosnija što je SŠ Ban Josip Jelačić ovom pričom uspjela pokazati da je moguće ujediniti razne školske smjerove da zajedničkim radom pokažu kreativnost, poduzetništvo i samoodrživost.

Tom je prilikom zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, ujedno i ravnatelj škole, napomenuo kako je pohvalno što su nastavnici i učenici prepoznali važnost povijesnog značaja Zaprešića, bana i Novih dvora te kako su ovim proizvodom reprezentativni ne samo na razini grada i države, ali i cijele Europske unije budući da je škola aktivna u Erasmus+ programima na kojima promovira svoj rad.

Matija Teur, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića, redovito prati rad Učeničke zadruge, a posebno je istaknuo važnost njihovog humanitarnog djelovanja.

Svi proizvodi Banovog brka mogu se pogledati i nabaviti na društvenim mrežama Zadruge.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content