2. Sajam izvanškolskih aktivnosti

Početak nastavne godine vrijeme je kada djeca i mladi odabiru aktivnosti koje će im omogućiti da aktivno i kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme. Kako bi im se olakšao odabir s obzirom na interese i talente, Grad Zaprešić i ove je godine organizirao Mali sajam izvanškolskih aktivnosti.

Na Trgu Ivana Pavla II., 25 izlagača iz udruga, klubova i škola koje se bave odgojem i obrazovanjem djece i mladih, predstavilo je svoj program i način rada kako bi djeca i mladi najlakše odabrali aktivnosti za svoje slobodno vrijeme.

Korisnost ovog Sajma je dvostruka. S jedne strane se djeci, mladima i njihovim roditeljima pruža najbolji uvid u mogućnosti koje se nude kako bi što korisnije provodili vrijeme dok nisu na nastavi te time radili na svojim talentima i interesima. S druge strane, klubovi, udruge i škole su imali priliku promovirati svoj rad koji je zbog pandemije i načina organiziranja radionica bio znatno otežan, a nekima i onemogućen te im je sada za rad potrebna dodatna potpora.

Zaprešić je grad koji iz godine u godine nudi sve više mogućnosti za bavljenje raznim aktivnostima, a to je pokazao i Sajam na kojem je bilo više izlagača nego prošle godine. Od kuglanja i golfa, do rukometa, nogometa, košarke, tenisa, taekwondoa i juda. Uz sport, djeci je na raspolaganju nekoliko škola stranih jezika, plesnih klubova, likovnih radionica, glumačkih družina te škola za razvoj kognitivnih sposobnosti.

Važnost sajma prepoznala je i Zagrebačka županija koja je ove godine i pokrovitelj, a u organizaciju je bila uključena i Zajednica športskih udruga grada Zaprešića koja je za ovu priliku pripremila i letak s popisom i kontaktima klubova koji djeluju u Zaprešiću.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content